kangoeroes.reismee.nl

Vertrek - Aankomst - Verkenning

Dag iedereen!


We zijn veilig toegekomen na (deur tot deur) bijna 30u reizen met onze twee protters. 12,5u op een halve vierkante meter hebben we onderschat, maar eigenlijk mogen we niet klagen! Wel jammer dat Toots geen TV kijker is, dat was nu wel eens gemakkelijk geweest. Ook de mensen op de rij achter ons waren niet echt een motivatie. De eerste twee zinnen die ze tegen elkaar spraken bij het opstappen waren: Oh noooooooo (fluisterend). om direct daarna te zeggen: I think I'm gonna take two tablets Karen. Niet echt hoopvol. Nog een leuk wist je datje: als je 20u vliegt, heeft dit een uitermate laxerend effect op kinderdarmen. Onze (zeer) ruime voorraad pampers was nipt voldoende.


De eerste dagen (vrijdag zaterdag) veel te voet de stad doorkruist op zoek naar een simkaart, bankkaart, auto, eten, autoverzekering, online appartement zoeken,... De auto is een giga gezinswagen geworden in SUV formaat, zeven zitplaatsen, ruime koffer en 2e deur links WC en rechts een kleine kitchenette. Zondag was rustdag met een zalige brunch en speeltuintijd. Daarna zijn we gaan cruizen in het stadje waar we willen huren (immokantoren zijn ook toe op zaterdag en zondag, schandalig).


Gisteren hebben we een hele dag appartementen bezocht en na een uiteindelijke shortlist van 2 de keuze gemaakt voor om te appliceren voor dit (ja appliceren, verdorie weer 2 uur documenten zitten uploaden en referenties zitten opschrijven om nog maar in aanmerking te kunnen komen als huurder. We hebben gekozen voor een appartement in een stokoude blok, maar jongens, het zicht....!!!! => zowel de haven als de zee, en de zee ligt in het westen, dus elke avond opnieuw zonsondergang. https://www.realestate.com.au/property-apartment-sa-glenelg+north-426792866. En nu zijn we eigenlijk nog maar dinsdag. Straf! we hebben het gevoeld dat we hier al zoveel geregeld en gedaan hebben.

We gaan hier zeker kunnen aarden. Frisse bries maar in de schaduw 18 graden. Vriendelijke mensen en heel veel speeltuintjes.

To be continued.


Cheers

Reacties

Reacties

Filip

Mooi appartement... veel succes en leuk om te volgen.

Talli

Mooi appartement voor een 'stokoude blok'!
Graag foto's van de SUV, dat lijkt me de moeite! ;-)

Deneddy

Heel leuk.
Leuk om lezen maar ook om zien dat het allemaal vrij vlot gaat ... het zoeken, het beslissen.
Iel nice.
En Toots en Frie ... looks good, mate ;)

Evy mervylde

Ik volg je blog Barbara, heel leuk te lezen?
Xxx

HyFy

Super om te horen dat jullie al wa gesetteld zijn.... Heel leuk om jullie te volgen.... laat de verhalen maar komen. Dikke kus

johan

ola pola.... wat een view! zo wil ik ook wel wakker worden :) en die SUV...laat de foto's maar komen !

paul en saskia

Net het eerste bericht gelezen. Fijn zo het Australië-verhaal te kunnen volgen in woord en beeld. Leuk te lezen dat de aanpassing vlot verloopt. Kijken uit naar het vervolg en gaan nu het appartement eens bekijken. Xjes

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!